SPOLEČNĚ PROTI ŠÍŘENÍ KORONAVIRU

Vážení spoluobčané, vzhledem k situaci, jenž je s onemocněním COVID-19, jsme se rozhodli doménu www.zlín.eu, kde běžně funguje webová stránka Váš PC Servis, dočasně uvolnit pro potřeby informování o aktuální situaci.

Informace
na oficiálním webu
města Zlína

Dobrovolníci šijí roušky, s rozvozem potřebným pomůže zase radnice

Zlín – Doporučení nosit roušky, ústenky či respirátory naráží na jejich nedostatek. Řada lidí se tak rozhodla roušky šít doma ručně a to nejen pro sebe, ale také pro potřebné ve svém okolí. S distribucí těchto roušek na správná místa může zase pomoci zlínská radnice.

Od středy 18. března až do odvolání se tak budou v podloubí radnice shromažďovat ručně šité roušky, které vyrobí dobrovolníci ze Zlína či okolí. Sběr roušek se uskuteční vždy ve všední dny od 9 do 16 hodin.

„Aktivity řady dobrovolníků si velmi ceníme. Za město tedy chceme zase pomoci s distribucí na potřebná místa, jako jsou domovy seniorů a zdravotnická zařízení či zařízení sociálních služeb,“ uvedl primátor města Jiří Korec. Vyrobené roušky vkládejte do připravených boxů.

Roušky musí být zabaleny v sáčku, doporučuje se po čtyřech kusech. V případě dodání většího počtu roušek nás prosím kontaktujte v rámci individuální domluvy na tel. 577 630 222.

Pomoci mohou i dobrovolníci, kteří jsou ochotni v době vyhlášeného nouzového stavu poskytnout jakékoliv služby nebo zboží. Zájemci mohou město kontaktovat prostřednictvím emailu: dobrovolnici@zlin.eu

zdroj: zlin.eu