SPOLEČNĚ PROTI ŠÍŘENÍ KORONAVIRU

Vážení spoluobčané, vzhledem k situaci, jenž je s onemocněním COVID-19, jsme se rozhodli doménu www.zlín.eu, kde běžně funguje webová stránka Váš PC Servis, dočasně uvolnit pro potřeby informování o aktuální situaci.

Informace
na oficiálním webu
města Zlína

Primář Uherskohradišťské nemocnice se nakazil koronavirem, neurologie zavírá

Koronavirem se nakazil primář Uherskohradišťské nemocnice. Neurologie se uzavře, do karantény půjde asi deset zdravotníků, příznaky onemocnění nemají.

Uherskohradišťská nemocnice.

„Z technických důvodů se s účinností od 26. března 2020 do odvolání uzavírá neurologická ambulance a neurologické oddělení. V případě potřeby se prosím obracejte na Krajskou nemocnici T. Bati ve Zlíně,“ uvádí Uherskohradišťská nemocnice na svém webu.

„Naštěstí je to malé oddělení, bylo tam málo pacientů. Všichni půjdou do karantény a pacienti budou posléze převezeni do jiných nemocnic,“ uvedl hejtman Jiří Čunek, podle kterého jde o asi pět pacientů.

Primář je podle hejtmana v domácím léčení a průběh onemocnění je u něj lehký.

Před týdnem krajské nemocnice informovaly o nakažené lékařce ve Vsetínské nemocnici a lékárnici v Kroměřížské nemocnici, nakažen byl i lékař na poliklinice v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku.

Někteří zdravotníci v nemocnicích museli jít do karantény, další byli postaveni mimo službu, všichni museli absolvovat testy na koronavirus, které prokázaly, že personál v krajských nemocnicích nakažen nebyl.

Podle Čunka se zatím žádný další případ nákazy mezi zdravotníky v nemocnicích neobjevil.

Ve Zlínském kraji bylo k dnešnímu ránu potvrzeno 89 případů nákazy koronavirem, nejvíce je jich na Uherskohradišťsku, a to 44.  Autoři: ČTK, raš

Zdroj: idnes.cz